Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindeberg svarar: Det stämmer inte

Här svarar ÖP:s Hans Lindeberg på Daniel Kindbergs debattinlägg.

Daniel Kindberg framhärdar i att kalla ÖP:s rapportering oseriös. Hans enda kritik riktas mot att ÖP genom vår journalistik visat att fastigheterna som Östersundshem köpte av Peab kan värderas – det vill säga deras framtida värde bedömas – på olika sätt. Mellan de två alternativen kan det skilja 21 miljoner. Frågan om Östersundshem fick betala för mycket för fastigheterna är mycket relevant för media att försöka söka svar på, eftersom säljaren Peab är Kindbergs tidigare arbetsgivare.

Daniel Kindberg vill vifta bort sina upprepade försök att misskreditera ÖP:s källor. Han har av det här debattinlägget att döma ingen som helst känsla för hur det uppfattas av människor som vill utnyttja sin grundlagsskyddade meddelarfrihet när en VD för ett kommunalt bolag agerar som han gör. Daniel Kindberg hävdar att han inte begärt att ÖP ska redovisa källor. Det stämmer inte. I ett mejl till ÖP inför en inplanerad intervju uppmanade han till exempel vår reporter "att ta med sig den hon ärvt ursprungsmaterialet från, och/eller expertis".

Från början protesterade politiker i Östersunds kommunstyrelse mot ett bristande faktaunderlag om affären. Vad som är hönan och ägget när det gäller den nya öppenheten från Östersundshems sida har vi tydligen helt olika uppfattningar om. För alla som minns företagets annonsering inför sitt öppna möte så inleddes den med orden: Med anledning av ÖP:s granskning av markaffären mellan Östersundshem och Peab hälsar vi allmänheten varmt välkommen….

Daniel Kindberg har fått stort utrymme för sina synpunkter i ÖP. Vi har publicerat en lång rad artiklar, webb-TV inslag och debattinlägg om affären mellan Östersundshem och Peab. Att inte låta alla parter medverka i alla enskilda delar i en sådan pågående bevakning är inte oseriöst utan en fullt accepterad journalistisk arbetsmetod.

Hans Lindeberg

Chefredaktör ÖP

Här hittar du alla artiklar i ÖP:s granskning.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel