Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren flyttar hem

Patrik Lindgren bryter med Skellefteå.

24-åringen flyttar hem – och det återstår att se var han hamnar.

– Så är det, säger Lindgren till Sporten.

– Det stämmer. Jag håller på att packa det sista i lägenheten här uppe och är på väg hem, säger Patrik Lindgren.

Det trots ett starkt år med Skellefteå i fotbollens division 2 Norrland.

Laget vann serien och är klart för division 1 nästa år, och Patrik Lindgren hade en ordinarie plats.

Dock inte på hans tidigare hemvist, i anfallet.

– Första nio matcherna spelade jag inne på mittfältet. Sedan har jag spelat ute på en kant i ett 4–3–3. Det har fungerat riktigt bra i serien och vi har haft en stark offensiv, förklarar Patrik Lindgren.

Konkurrensen har varit tuff i Skellefteå, med Radoslaw Erlich och Leo Englund som gjort 30 av lagets 51 mål under säsongen. Patrik Lindgren bidrog med fyra mål.

Men det är inte konkurrensen som gör att Lindgren flyttar hem.

– Nej, vi har helt enkelt inte kommit överens. Jag skrev ett kontrakt på 1+1 år där det var förutbestämt vilken lön jag skulle ha kommande år. Nu känner klubben att de måste in med nya spelare och inte har råd med den lönen jag skulle ha.

Var han spelar fotboll 2014 – det har han ingen aning om.

– Jag är ganska öppen för allt. Det ska bli kul att flytta hem och det är absolut inte uteslutet att spela "i stan". Jag vet i alla fall att jag ska sätta mig ned och prata med Leif Widegren i IFK Östersund, kolla läget där och så. Men jag är öppen för det mesta.