Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindgren: ”Vi var inte ens i närheten”

En ny smocka för Ytterhogdal som föll borta mot Dalalaget Korsnäs med 3–0.
– Inte mycket att säga. Vi blev helt enkelt överkörda och var inte ens i närheten av poäng, summerade tränaren Sven-Tore Lindgren.

Annons

Det var skillnad på inställning mellan hemmagossarna och de gästade härjedalingarna.

– Rent spelmässigt var Korsnäs inget extra. Men de jobbade stenhårt, krigade på varje boll och gjorde helt rätt som lyfte långa bollar på det tämligen usla underlaget, berättade Lindgren vidare.

När sen Ytterhogdalselvan var långt ifrån samma goa spelhumör som hemmalaget så vägde det för det mesta rejält över till Korsnäs fördel.

– De gånger vi hade grepp om bollen så var det två, tre spelare direkt på vår bollförare. De spelade väldigt aggressivt.

– Man kanske kan säga att vi blev överrumplade? Men när vi knappt är tvåa eller trea på bollen så kanske det är där det ligger.

Med tunga jobsposter som Maksym Komilov och en ryggskadad Christoffer Sjöstedt så blev det knappast enklare för Ytterhogdals redan tunna trupp.

Förstärkningar är något som behövs i YIK-leden tämligen omgående.

En given följdfråga när Ytterhogdal är på tapeten handlar om brasilianska bolltrollare.

– Det blir samma svar som den senaste tiden. Jag skulle hemskt gärna vilja haft dem i den här matchen men för tillfället har jag inte en aning om när det blir verklighet.

Lindgren har lagt ut egna trevare där det handlar om spelare av andra nationaliteter än de från sambans förlovade land.

– Jag har en kontakt som sagt att vi ska kunna få besked någon gång i mitten av nästa vecka. Om inte det går i lås så måste vi pröva på annat håll, för förstärkningar behövs till vår tunna trupp, säger Sven-Tore.

– Jag har önskat tre stycken, en i varje lagdel, slutar Lindgren.

Mål, Korsnäs: 1–0 (18) Soner Koyuncu, 2–0 (51) Elias Kayal, 3–0 (68) Samir Skrijelj.