Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindholm: Det är bara tomt

Sverige föll i JVM-finalen och Elias Lindholm föll ihop i sarghörnet.

Efter förlusten sade han:

– Det är inte så mycket tankar som går genom huvudet. Det är bara tomt.

Inför finalmatchen var Lindholm tydlig med att han var väldigt less på alla silvermedaljer.

Han blev tvåa i U18-VM för två år sedan, tvåa i JVM förra säsongen – och efter mötet med Finland i Malmö Arena var det ännu en silvermedalj han hade fått runt halsen.

– Vi har varit i ett antal finaler med den här gruppen och vet hur det är att förlora liksom. Finnarna har ju inte varit i så mycket så jag trodde att vi skulle ha en fördel där, men det är så små marginaler, säger Carolina-spelaren efter prisutdelningen.

Det var de finska kämparna som fick fira guldet efter 3–2-seger i förlängningen.

Sverige var spelmässigt överlägsna matchen igenom, men de blåvita lirarna från grannlandet i öst utnyttjade varje läge som gavs och Sverige var faktiskt aldrig i ledningen i finalmötet.

– Vi är det bättre laget mest hela matchen, men samtidigt är det tufft att jaga. Det blir lite stressigt då, säger Elias Lindholm men tillägger:

– Vi är tillräckligt bra för att vinna tycker jag.

Leksands Jacob de la Rose:

– Vi har spelövertag på dem och skapar chanser hela tiden, men sätter inte dit den. I slutändan handlar det ändå om att göra mål, säger Jacob de la Rose.

Det var tomma blickar och tunga steg från samtliga svenska spelare.

– Det känns bara tomt. Vi ville vinna det här, men det gör vi inte. Det är total tomhet. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Jacob de la Rose.

Forwarden konstaterar att Sverige studsade tillbaka gång på gång och inför förlängningen hade han en bra känsla.

– Det kändes som att vi hade någon hjälte i omklädningsrummet, men vi vann inte ...

Innan matchen uppmärksammades leksingen av förbundet och hyllades av publiken. I och med att 18-åringen spelade finalen så är han den spelare som har spelat flest juniorlandskamper för Sverige och han passerade Timrå IK-produkten Anton Landers 85.

– Jag visste inte om det. Jag fick redan på det innan matchen. Just nu är det bara tomt efter matchen, men det är något man kommer att vara stolt över framöver.