Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindkvist: "Blandade känslor"

Rasmus Lindkvist var en av tre debutanter från start i ÖFK.

– Det är blandade känslor efteråt. Vi skapar chanser för att vinna matchen, säger nyförvärvet från Dalkurd.

Annons

Rasmus Lindkvist startade matchen ÖFK–Assyriska som vänsterforward, men klev sedan ned i en mera van roll längre ned i banan.

– De får göra ett mål på grund av oss, där de gör det bra och ställer om snabbt. Tråkigt att ligga under så snabbt, men efter det så får vi igång vårt spel som vi är bra på, säger Rasmus Lindkvist efter 1–1.

– Assyriska är tippat att vara med i toppen och sägs vara ett bollförande lag i superettan. Jag tycker ändå att vi dominerar stora delar av matchen.

• Hur var första kvarten, när de pressade er hårt?

– Ah, det är en vanesak. Man har mött lag som pressar förut, så man vet hur det funkar. Det är bara att spela på få tillslag, en och två touch och sedan ta ny yta, säger Rasmus Lindkvist.

– Det var väldigt kul att komma in i det. Första matchen på nivån för nästan alla.

• Nu är du wing-back utanpå en trebackslinje och inte ytterback i en fyrbackslinje. Stor skillnad för dig?

– Det har varit en stor skillnad. Det lossnade i sista träningsmatchen när jag kände hur jag hittade positionen och förstod hur jag skulle göra. Jag hittar rollen allt bättre, säger Rasmus Lindkvist.