Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström bäste svensk i sprinten – dubbelt norskt i toppen

Några topplaceringar blev det inte för svensk del under sprinten i Holmenkollen på torsdagen.
Men styrkebesked kom ändå från Fredrik Lindström, som slutade på en 11:e plats, när Sebastian Samuelsson efter en bom i stående skyttet hade det tyngre.

Världscupen i skidskytte fortsatte under torsdagen och efter helgens tävlingar i finska Kontiolahti var det nu dags för tävlingar i norska Holmenkollen, i Oslo.

Den första tävlingen på herrsidan var 10 km sprint, där Sebastian Samuelsson, Fredrik Lindström, Jesper Nelin och Peppe Femling deltog.

Just för Samuelsson inleddes tävlingen bra, där Samuelsson inledde med att ta ledningen efter första skyttet och hade i vanlig ordning bra skidåkning, och var den svensk som väntades ligga högst upp.

Det såg bra ut, tills dels Martin Fourcade sköt fullt och gick om. Som om inte det var nog, blev det också en bom i stående skyttet, något som orsakade Samuelsson en straffrunda. Och trots att man heter Sebastian Samuelsson och allt som oftast åker bra skidor, var det svårt att ta ikapp efter det bommade skottet, där desto fler konkurrenter sköt fullt.

Trots att Fourcade i vanlig ordning såg stark ut, var det ändå hemmasönerna som såg starkast ut. Etta blev Henrik L'Abee-Lund och på andra plats slutade Johannes Thingnes Böe, och det slutade med dubbelt norskt i toppen och franske Fourcade på tredjeplats.

För svensk del gick det inte som planerat för Sebastian Samuelsson, som slutade på en 35:e plats. Bättre gick det istället för Fredrik Lindström, som slutade på en 11:e plats för dagen och blev bäste svensk för dagen.

– Sprinterna har varit dåliga i år, så det var extra skönt att skjuta fullt och få ett fint läge inför jaktstarten, säger Lindström till C More.

Jesper Nelin i sin tur slutade på plats 27, och blev näst bäst bland svenskarna.

Peppe Femling slutade sämst av svenskarna, men placerade sig på 55:e plats, och därmed tog han sig och övriga svenskar alla vidare till jaktstarten, som körs på lördag.