Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström: "Det känns frustrerande"

Fredrik Lindström fick aldrig jaga den seger som fallet berövade honom.

Vinden satte stopp för jaktstarten.

– Det känns frustrerande, säger han till Sporten.

Annons

Det blev en trist avslutning på världscupveckan i Östersund. Ovädret tvingade arrangörerna att kasta in handuken mitt under damernas jaktstart.

Darja Domratjeva som kom fyra i sprinten, började med att skjuta fullt i jaktstarten och ledde loppet när hon kom in till andra skyttet. Då dök en funktionär upp och förklarade att tävlingen var avblåst.

– Jag blev upprörd. Har man kört i gång en tävling så borde man avsluta den, säger vitryskan till Sporten.

Hemmahoppet Fredrik Lindström kom aldrig ens till start. Herrrarnas tävling sköts först upp med en halvtimme från 13.30 till 14.00. Men strax efter klockan 13 togs beslutet att ställa in.

– Vädret kan man inte råda över. Men det var lite jobbigt att vi inte fick något klart besked direkt. Först skulle det skjutas upp och då gjorde man sig redo för det. Sedan ställs det in. Det känns frustrerande, säger Fredrik Lindström.

Östersundsbon kom ju tvåa i lördagens sprint efter ett fall i en av de sista backarna. Han var sex sekunder före Martin Forucade vid fallet, och sex sekunder efter i mål.

– Jag ramlar nästan aldrig. Nu gjorde jag det – och då råkade jag vara i ledning. Det känns förstås väldigt surt.

Dessutom tog geväret skada.

– Jag fick ta hjälp för att snickra ihop geväret igen under lördagskvällen. Geväret fungerade bra på söndagen, men kanske var det – med det i åtanke – ändå bra för mig att det inte blev någon tävling.

Hur summerar du veckan?

– Det känns väldigt skönt att jag fick visa att jag kan åka bra inför hemmapubliken. Kroppen känns bättre än förväntat.

Surt att inte du inte får jaga en seger med det utgångsläget du hade?

– Ja, det känns trist. Det hade varit grymt att få till ett till bra lopp här i Östersund, säger Lindström.

Patrik Jemteborn, ordförande för världscupen i Östersund, summerar veckan:

– Otroligt bra! Vi har fått väldigt mycket beröm från det internationella förbundet för vår proffsighet, och då är det här ett år då vi har testat mycket inför nästa år.

Men en stor smolk i bägaren är förstås de tre inställda tävlingarna.

– Ja, vad ska man göra. Vädret är det enda vi inte råder över. Nu blev det så här. Det är trist. Så som jag förstod det i dag var det okej i spåret. Men det är det stående skyttet som blir farligt.