Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström frälste hemmapubliken

Fredrik Lindström frälste hemmapubliken med sin andraplats i herrsprinten.

Men fallet på slutrundan kostade honom sin andra världscupseger. Det är både han och Martin Fourcade övertygade om.

– Fredrik hade vunnit utan det där fallet. Jag tycker synd om honom, sa Fourcade på presskonferensen.

När det sista skottet small av och luckan föll ner, då steg ett jubel som ingen tävling har varit i närheten av under veckan.

Hemmaåkaren hade skjutit fullt och gick ut i ledning, åtta sekunder före omöjlige Martin Fourcade.

Hur var den känslan?

– Jag var själv osäker på var jag låg, men när jag skulle ut från skjutvallen och åkte upp för den första lilla backen så hörde jag jublet. Det var otroligt häftigt, berättar Fredrik Lindström.

Publiken var inte ensam om sin eufori. Sveriges ledare sprang efter Fredrik Lindström hela vägen i spåret och matchade honom mot Fourcade. Med 1,7 kilometer kvar meddelade speakern att Lindström fortfarande var i ledning, nu med sex sekunder.

– Jag hade kontroll måste jag säga. Ibland går du ut på en slutrunda och känner att det blir en kamp att bara hålla ihop det. Men nu kunde jag hålla lugnet hela vägen, berättar Fredrik Lindström.

Östersundbon hinner sedan ta den tuffaste stigningen innan fallet är ett faktum.

– Det är bara några mindre backar kvar när jag ramlar. Jag var lite dum och ville maxa slutrundan. Därför gick jag lite snävt in i utförsbacken. Det var isigt och jag ramlade.

Fredrik Lindströms sekunder rann i väg.

– Jag stod ju still i botten av backen och ska försöka bygga upp fart. Det är inte lätt. Det var säkert 15 sekunder jag tappade på det fallet.

Berätta om matchningen du fick under slutvarvet?

– Jag fick en jättebra matchning. Så bra så att jag ledde även efter fallet. "Du leder, du leder. Du tar det", skrek dem. Men jag förstod ju hur mycket jag hade tappat.

Närmare bestämt tolv sekunder. Fredrik Lindström var nära att köra hem sin andra seger i världscupen, nu blev det en andraplats i stället, vilket förstås också är ett oerhört positivt besked.

– Det känns otroligt kul att göra det här på hemmaplan. Jag har ju inte åkt så bra i Östersund tidigare. Och kroppen känns bättre än väntat så här tidigt på säsongen.

Martin Fourcade uttalade sin sympati för Fredrik Lindström på presskonferensen.

– Fredrik hade vunnit utan det där fallet. Jag tycker synd om honom. Men jag är säker på att det kommer fler chanser för Fredrik. Han är en väldigt stark åkare.

Trea i tävlingen blev amerikanen Tim Burke. Bästa svensk bakom Lindström blev Carl-Johan Bergman på en 39:e plats.

I morgon väntar en ny chans på seger för Fredrik Lindström, som ju har ett ypperligt utgångsläge i jaktstarten.