Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström hoppas på masstarten

Dåligt, bra och mittemellan. Så har Fredrik Lindströms OS sett ut hittills. Och det är hans egen beskrivning vi återger.

– Sett till insatserna så här långt borde masstarten på söndag passa mig, säger Lindström, 15: man i torsdagens distanslopp över 20 km.

Björn Ferry blev visserligen bäste svensk med en tolfte plats, men det var Lindström som åkte snabbast av de svenska herrarna. Ferry sköt nämligen en bom, men i hans fall räckte inte farten till.

Dessvärre kom två missar under de fyra skjutstationerna för betydligt raskare Lindström, annars hade det kunnat bli en skojig kväll med medaljfirande.

– Jag började dåligt i sprinten. Jaktstarten var däremot bra, synd bara att avståndet fram var så långt. Och nu var det väl mittemellan. Det känns som att jag behöver lite draghjälp i spåret för att få upp rätt fart – och det ska jag ju kunna få på en masstart, analyserar Fredrik Lindström, som väljer att hela tiden titta framåt.

Både Lindström och Ferry får chansen på masstarten, där de 30 bäst rankade får starta. Carl-Johan Bergman (37:a på distansen) missar dock och får därmed inrikta sig på den avslutande stafetten.