Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström långt efter täten i Ruhpolding: "Tappade både i åkningen och på skjutbanan"

Fredrik Lindström inledde masstarten bra.
Men efter en sämre andra halva blev det till slut en 19:e plas för Lindström.
– Han gjorde en bra start på loppet, åkte bra och sköt två nollor, säger TV4:s expert Mikael Löfgren.

Söndagen bjöd på masstart över 15 kilometer i Ruhpolding för skidskytteherrarna, där Fredrik Lindström var enda svenske åkare.

Fredrik Lindström, som sköt fullt i den första skjutningen, skaffade sig ett bra läge under den andra skjutningen då han även där sköt fullt och gick ut som fyra, drygt två sekunder bakom ledaren Martin Fourcade.

Men så, i den tredje skjutningen, ville det sig inte för Lindström som missade två av fem skott och när han avverkat de två straffrundorna hade han rasat rejält i resultatlistan och gick ut som 18:e man efter tre skjutningar.

Inte heller i den fjärde skjutningen blev det full pott för Lundström som annars hade haft chans att avancera uppåt i resultatlistan, men efter en bom var han kvar på 18:e platsen.

Efter tre bom totalt så var det en till synes trött Lindström som gick ut efter fjärde skjutningen och tappade fyra placeringar och 23 sekunder när det bara återstod 600 meter att åka.

Lindström, som var en del av klungan med flertalet åkare som gjorde upp om plats 17 till och med 23, slutade till slut på plats 19. I mål var Lindström 1,36.4 bakom vinnaren Johannes Thingnes Bö som vann före Martin Fourcade som i sin tur besegrade landsmannen Antonin Guigonnat.

– Han gjorde en bra start på loppet, åkte bra och sköt två nollor. Men andra halvan blev tyngre, där han tappade både i åkningen och på skjutbanan, säger experten Mikael Löfgren i TV4:s sändning.

Svenska herrarna långt efter i distansskyttet i Ruhpolding

Skidskyttelandslagets succéshow – kolla in dansnumret som charmar i Tyskland

► (+) Överlycklig Lindström – känslorna efter svenska bragden: "Det är helt galet"