Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström och Brorsson vann masstarten vid SM

Fredrik Lindström och Mona Brorsson tog hem masstarten vid SM i rullskidskytte i Sollefteå. Sprintgulden gick till Ted Armgren och Emma Nilsson.

Den gångna helgen var en sån där försiktig markör på att skidskyttesäsongen är i antågande. Förbundet hade årsmöte och samtidigt avgjorde SM i rullskidskytte.

Hela den svenska eliten var samlad, liksom de bästa juniorerna och ungdomarna. Förbundskaptenen Johan Hagström fick här en första vink om hur hans åkare skött sommarträningen.

Totalt sett var det en doldis och en petad åkare som lyckades bäst; Ted Armgren, Axa och Elisabeth Högberg, I21.

Armgren, som bor i Östersund, vann sprinten och var tvåa i massarten. "Bettan" var trea på sprinten och tvåa på masstarten, dock rejält distanserad av Emma Nilsson, Bore respektive Mona Brorsson, Finnskoga.

Johan Hagström hade nog annars hoppats på en dubbelseger av Fredrik Lindström, Sveriges enda riktigt stora stjärna just nu. Fredrik var dock bara femma på sprinten (20 sekunder bakom Ted Armgren). Revanschen kom i masstarten där han vann med sex sekunder före Armgren.

Ett annat glädjeämne var Mona Brorsson. Hon var etta och fyra i SM och visade på nytt att fjolårsguldet vid U23-EM i Nove Mesto inte var någon tillfällighet.

Ur länssynvinkel noterar vi två tredjeplatser för Ramundberget i herrarnas seniorklass. Christian Bache och Torstein Stenersen var trea i sprint respektive masstart.

I JSM blev det totalt sju medaljer till länet, varav ett guld. Det kom genom Annaclara Fors, Tullus, som vann D19/masstart