Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lindström sköt bort pallplatsen

Fredrik Lindström hade chansen att skjuta in sig på pallen.

Då bommade Östersundsbon sista skottet i sprinten i franska Annecy-Le Grand Bornand.

Tidigt startande storfavoriten Martin Fourcade hade missat ett skott och Fredrik Lindströms tid såg ut att kunna räcka riktigt långt.

Då missade den svenske 24-åringen sista skottet i stående skyttet – en miss som kostade en pallplats. Lindström fick nöja sig med en åttondeplats.

I Lindströms ställe tog en norrman chansen att vinna sin första VC-tävling någonsin. Unge Johannes Bö sköt fullt och vann.

– Det var ett superbra lopp och åkningen satt där igen, säger Fredrik Lindström till TV4.

– Det är det som är viktigt i ett sådant här lopp, att få ett bra utgångsläge inför jakten. Då ska jag inte missa något sistaskott, säger Lindström, som i morgondagens jakt bara har 14 sekunder upp till andraplatsen.

Martin Fourcade blev tävlingens snackis. Fransmannen tappade en stav på skjutvallen och fick en ny av en fransk ledare, vilket är otillåtet inne på skjutvallen.

Regelbrottet ska kunna medföra diskning. Ett jurymöte väntar efter loppet.

Fourcade berättade för TV4 att han inte visste vad som gällde, utan ropade på sin ledare för att få en ny stav.

Björn Ferry och Carl Johan Bergman brände sina chanser på skjutvallen. Med två bom vardera blev Bergman preliminärt 25:a och Ferry 27:a.

– Med fullt (skytte) hade jag ju varit med i dag, så det är helt okej, säger Björn Ferry.