Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Linnéa valde friheten före tryggheten

När nyföretagandet minskade i Jämtland under 2013 gick Linnéa Schaffer mot strömmen. Hon fullföljde sin dröm och vågade starta eget företag.

När 20-åriga Linnéa Schaffer från Östersund, för ett halvår sedan, ögnade igenom företagsannonserna på Blocket hittade hon en lämplig frisörsalong som var till salu.

– Jag har alltid velat ha en egen salong, berättar Linnéa.

– Jag åkte och kollade och tyckte att lokalen var fin och inventarierna var bra så jag slog till.

Trots att företagandet ligger i släkten var det ingen självklarhet för Linnéa att hon skulle starta eget.

– Mina föräldrar har haft företag i tio år. Jag har dragit mig för att starta eget för det verkade så slitigt men jag kände att jag ändå ville prova.

Utan något ekonomiskt stöd men med god hjälp från både ALMI och Nyföretagarcentrum driver hon nu sedan tre månader tillbaka en egen frisörsalong i Östersund. Och hon ångrar inte att hon vågade ta steget och bli egen företagare.

– Det är mycket frihet men det är också mycket ansvar.

Men att som ung tjej ge sig på att starta eget företag går inte alltid smärtfritt. Det är något som Linnéa bittert har fått erfara.

– Jag har fått en hel del reaktioner på min låga ålder, speciellt i kontakten med myndigheter, och det tycker jag inte är kul.

Tack vare nöjda kunder och marknadsföring via Facebook har hon på kort tid lyckats bygga upp en stabil kundkrets med återkommande stamkunder.

– Att driva ett eget företag och en egen salong är absolut värt allt slit. Jag har aldrig haft så roligt i hela mitt liv.