Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lippertz tar plats i J/H:s styrelse

Målvaktsprofilen Heike Lippertz är på väg att starta en ny karriär. Vid torsdagens årsmöte tog hon plats i J/H-fotbollens styrelse.

– Jag blev jätteöverraskad när de frågade mig, berättar den förre ÖDFF-målvakten.

Förutom Lippertz blev även Ante Strängby invald i styrelsen. Båda två har meriter från spel i den inhemska fotbollen.

Lippertz ersätter Mathias Madsen, som på grund av sitt civila jobb saknar nödvändig tid för styrelsejobb. Strängby kliver in som kassör i stället för den långlivade Bo Berged, som avgår med ålderns rätt.

– Det är bra med föryngring och det är mycket bra att vi får in före detta fotbollsspelare, menar Robert Wassdahl, kanslist på förbundet.

Heike själv hade inte alls planerat något ledaruppdrag i år. Hon har precis återvänt från nästan fem månader hemma i Tyskland och har mest funderat på om han ska fortsätta att spela.

– Jag måste avvakta ett sånt beslut tills jag vet vad ortopeden säger om min hand (bruten handled i höstas). Det känns ganska bra just nu, men jag vet inte hur det är att spela fotboll, säger Heike.

Vilken klubb det i så fall kan bli är osäkert. Hon har varit i kontakt med bland annat Ope och K/D. Blir det inte spel kan det mycket väl bli en ledarroll i någon av klubbarna.

Du har i alla fall valt Sverige framför Tyskland som bostadsort...

– Ja, i år ska jag bo här. Det är lättare med jobb i Sverige. I Tyskland har man i stort sett samma jobb hela livet, men här går det att byta mer. Dessutom är det lugnare här.

Det menar du?

– Ja, i Tyskland är livet snabbare. Ibland är det skönt, men det kan bli för mycket också.

---------------------

J/H-förbundets styrelse:

Ordförande: Torgny Röhdin (omval). Övriga: Anna-Karin Broström, Staffan Larsson, Oscar Runius (alla ett år kvar), Anette Edenbo (omval 2 år), Ante Strängby och Heike Lippertz (nyval 2 år).

Utmärkelser:

J/H:s guldmedalj: Ulf Wiktorsson, Ope IF.

J/H:s silvermedalj: Peter Balckman, Bo-Göran Edin, Jan Jonsson, Claes Lindblom, Peder Norlin, alla IFK Strömsund, Ove Ahrehn och Leif Widegren, IFK Östersund.

J/H:sdomarklubbs hederspris: Elisabeth Nathanaelsson, Ope IF.