Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lista: Här är bilmärkena som flest sökte på i Jämtlands län

När Blocket summerar sin fordonskategori 2017 står det klart att Volvo är det bilmärke som flest söker på. Något som sticker ut i Jämtlands län är intresset för bilmärken med ett stort utbud av terrängbilar, eller så kallade ”bruksbilar”.

Sökningar på bilmärken med ett stort utbud av bruksbilar, så som Subaru, Toyota och Ford, är betydligt fler i länet än i resten av landet. De bilmärken som inte intresserar länsborna lika mycket som resten av landet är entusiastmärken som Corvette, Porsche och Mustang.

Under 2017 såldes det en bil i minuten på Blocket och totalt har svenskarna annonserat bilar och biltillbehör för närmare 33 miljarder kronor. En tydlig trend för året är att intresset för miljöbilar har ökat. Sökningar på orden ”hybrid” och ”elbil” ökade med 40 procent respektive 22 procent under året.

Läsning för dig som är inloggad:

[+] Åre kommun stoppar nya exploateringar i Årebjörnen – trafiksituationen måste lösas först

[+] Kindberg tillbakavisar uppgifter om ryskt intresse för Tom Pettersson: "Aldrig hört talas om det"

[+] Misstänkte smygfilmaren i rätten: "Jag kan inte stå för det"