Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Listor mot Lillänge

Till veckan läggs det ut namnlistor i många av Östersunds citybutiker mot planerna på fler köpcentrum i Lillänge.

– Det är viktigt att våra kunder förstår allvaret i det här, säger Anna Fraser som äger Kärnan Blommor.

Tvärs över gången från henne i Kärnanvaruhuset ligger tobaks-, spel- och servicebutiken Direkten Kärnan. Den ägs av Lennart Lindow från Frösön.

– Låt inte Östersund bli ett nytt Sundsvall med en spökinnerstad, säger han med adress till Östersunds kommunpolitiker.

De var två av ungefär 130 företrädare för småbutiker i Östersunds centrum som på tisdagskvällen samlades i Scandic City vid busstorget för att diskutera hur stadskärnan ska kunna locka fler besökare.

De var inbjudna av organisationerna Östersund Handel och City Östersund, som finansieras av Östersund Handel, fastighetsägarna och Östersunds kommun.

City Östersunds centrumledare, Peter Martinek, säger att framtidstron var stor vid tisdagsträffen, trots att många affärslokaler står tomma och att en del affärer har vikande lönsamhet.

Kvällen utmynnade i ett beslut att samla namn mot planeringen och förberedelserna för mer handel i Lillänge. För den allmänna meningen bland handlarna är att det inte behövs fler nybyggda affärslokaler.

– Vi har tomma lokaler i Lillänge, längs Bangårdsgatan och i City, säger Anna Wersén.

Hon är vd för det näringslivsägda "Destination Östersund" där också City Östersund ingår.

När det nya Centralpalatset står klart i korsningen Prästgatan-Biblioteksgatan våren 2015 pekar Peter Martinek på att det tillkommer ytterligare mellan sex och åtta stora affärslokaler.