Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lit klarade trycket – vann SM-guld

Favoriterna Lit höll för trycket och vann SM-finalen i Umeå. Skellefteå/Eskilsson fick sträcka vapen i finalen, precis som i fjol.

– Vi var det mer stabila laget, säger skippern Oskar Eriksson till SVT.

Annons

Ett som vanligt offensivt spelande Lit tog sig till final via 10–3 i kvartsfinal mot Sundsvall/Riksbyggen och 7–6 mot Skellefteå/Melin i semifinal.

Finalen, mot det ungdomliga Skellefteålaget Eskilsson blev jämn, till en början.

Avgörandet kom i omgång 4 då Oskar Eriksson satte en perfekt sten som tryckte undan Skellefteås poängsten och gav Lit en trea.

Det betydde att jämtarna gick upp till 5–2-ledning. Resten av matchen handlade i stort sett om ett bevakningsuppdrag. Slutsiffrorna stannade vid 7–4.

– Det här betyder mycket. Nu fick vi visa för alla att vi är bäst, att vi kan vinna alla matcher, menar Kristian Lindström.

– Vi har mer rutin än Eskilsson och slog dem även i fjol, insköt Oskar Eriksson.

Det andra raka SM-guldet är också ett tecken på att Lit positionerar sig som den solklara tvåan bakom Karlstad/Edin. Jämtarna har svarat för en mycket stark säsongsstart och höjt sin lägstanivå.

– Vi står oss bra gentemot Edin och klättrar på världsrankingen. Det som skiljer oss är att de har en högre högstanivå än oss, säger Christoffer Sundgren.