Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lit redan klart för slutspel i SM

Lit har inlett SM i Umeå med två raka segrar och är redan klart för slutspel eftersom de fick en wo-seger i omgång 1.
Skippern Oskar Eriksson med kompani började med vinst mot Umeå/Sandström med 7–5 och vann sedan mot Sundsvall/Riksbyggen med 6–3.
Lit är favorit att vinna SM, speciellt eftersom OS-laget Karlstad/Edin saknas. Första slutspelsmatchen spelas under fredagskvällen, mot Skellefteå/Melin.
På damsidan överraskar unga Östersund/Powel. Laget, som har förstärkning av rutinerade Elisabeth Norredahl (tidigare Hansson), har gjort flera jämna matcher mot starkt motstånd. Två gånger har man förlorat först efter skiljeomgång.
En av dessa matcher kom mot Djursholm/Norberg, som ställer upp med förra världsduon Anette Norberg (som kommer först i helgen) och Cathrine Lindahl, den senare faktiskt ungdomstränare i just Östersunds CK. Stockholmslaget vann, men bara med 7–6.
Powel har inkasserat fyra förluster på de fem första matcherna. Segern kom mot Sundbyberg/Hasselborg som betvingades med 6–5.