Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litet fastighetsbolag med långa köer

Svegshus med 150 lägenheter är ett av de större privata fastighetsbolagen i Sveg. Bara en lägenhet står tom. På grund av renovering.

– Vi har funnits i över 20 år. Det började med att Hans-Erik köpte mark och byggde hus. Det första var gamla Ölan, eller gamla Mysoxen. Sedan har företaget successivt växt, säger Pia Vallström som sitter i bolaget styrelse och även jobbar i familjeföretaget. 

Det är hennes make Hans-Erik Vallström som äger Svegshus. 

– Vi jobbar åt oss själva och kan själva bestämma. Det är ett privilegium men ledigheterna styrs helt av jobbet, säger Pia. Hans-Erik stänger aldrig av telefonen eftersom han har ständig fastighetsjour. Svegshus har hög efterfrågan och därmed långa köer. Inga lägenheter eller kontor står tomma. 

– Det är många som vill bo hos oss. Vi har inte haft en lägenhet som har stått tom på år och dag. Det finns företag som utökar verksamheten i Sveg och anställer, till exempel Sykes. Det ger stor efterfrågan på lägenheter i Sveg, konstaterar Pia Vallström. 

Svegshus har sällan tomma lägenheter men nu står en tom eftersom den renoveras. 

– Vi målar och tapetserar om ofta. Vi vill ha fräscha lägenheter så att hyresgästerna ska trivas, därför renoverar vi när vi tycker att det behövs, inte var trettonde år som är praxis.