Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lits flyktingar till Frösö camping

Migrationsverket har tecknat ett avtal med Frösö camping om att ta emot 50 flyktingar veckan före jul.

– Vi börjar stänga de små husen på Lits camping i dag.

Annons

På fredagen stod det klart att Frösö camping slutit avtal med Migrationsverket om att ta emot 50 flyktingar mellan vecka 51 till slutet av maj 2013.
– Det handlar om 13 campingstugor med eget hushåll och fyra bäddar i varje. Avtalet har kommit till för att kompensera att vi går ner 50 platser i Grytan och 22 platser i Lit, säger Irma Flygt, som är operativ chef för Migrationsverket i Jämtland och Härjedalen.
Under fredagen hade hon och hennes kollegor fullt upp med att flytta ut flyktingarna från de kritiserade småstugorna på Lits camping och hon försäkrar att stugorna på Frösön håller bättre för vinterkylan.
– Ja det här är jättefina, vinterbonade stugor, säger hon.
De senaste dagarnas omflyttning av Migrationsverkets boenden resulterar i att antalet nyanlända flyktingar minskar från 320 till 300 i Östersunds kommun. För kommunen, som har ansvar för barnomsorg och skolgång för de barn som stannar länge än en månad, innebär omflyttningarna att de måste anpassa sina planer.
– Vår organisation har satt igång med förberedelserna för skolverksamheten så att bemötandet av de asylsökande blir så bra som möjligt. Efter jul kommer vi att ha en bild av vilka lokaler som kan användas, säger kommundirektör Bengt Marsh i ett pressmeddelande.