Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lits tjejer överträffade sig själva i turnering

IFK Lits FU 21 gick till final i mastodontturneringen Bravo Basket Cup i Stockholm under Kristi Himmelfärdshelgen.
Det blev knappa, men hedrande förluster.

Annons

Totalt omfattade Bravo Basket Cup 170 lag från sju olika länder som avverkade 450 matcher.

Fem av dem spelade IFK Lit i klassen FU 21. En beteckning som innebär att ingen av spelarna i laget får vara äldre än 21 år.

– Våra två äldsta är 19 år och sen innehåller laget en fallande åldersskala ner till 14 år. Tre av våra spelare är faktisk bara 14 år, berättar coachen Magnus Ljunggren.

cupen med gruppspel i en rak serie där alla mötte alla. Lit vann tre av sina fyra matcher och slutade som gruppsegrare tack vare inbördes möten.

Enda förlusten i gruppspelet kom mot finska laget Sikki.

– Vi ledde den matchen när vi i slutskedet av matchen drog på oss två tunga skador vilker gjorde att finländskorna kunde vinna med knappa två poäng, sa Magnus.

Lit mot grupptvåan Duvbo, som man besegrade med åtta poäng i gruppspelet.

– Men Duvbo spelade med betydligt bättre skärpa i finalen, samtidigt som vi varken skyttemässigt eller i returtagningen kom upp i samma nivå som i gruppmatchen, analyserade Magnus Ljunggren.

Lit var också lite vingklippt av skadorna mot Sikki i gruppspelet och Duvbo kunde vinna med 51–34.

Men i det stora hela så öste Ljunggren beröm över sina adepters agerande under turneringen.

– Det var en fantastisk helg för tjejerna som verkligen överträffade sig själva. Vi har inte så långa spelare men det kompenserade de med god teknik och suverän inställning.

– Åldersmässigt så kan vi spela med samma lag i två år till, vilket ingen av våra motståndare i gruppen kan göra.

Basket fanns i vanlig ordning med i Bravo Basket Cup.

– Vi har varit med några år nu och den här gången hade vi sju lag anmälda. Tillsammans med Lits tjejer så blev det ett halvt tåg, säger Peter ”Pecka” Johansson med ett skratt.

Av de tre tjejlagen och fyra killagen från klubben så gick de båda P98-lagen, som coachades av ligalagets Stefan Hellgren, till semifinal.

– Vi fick möta oss själva i den ena semifinalen, fortsatte ”Pecka” och berättade att de båda lagen innehöll spelare från klubbens miniligasatsning.

Mer läsning

Annons