Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Litslaget Lindström bärgade SM-bronset

Förhands­favoriten från Karlstad, Lag Edin, var oslagbara i curling-SM. Guldet knep de efter en enkel seger i finalen med 9–3.
Juniorerna från Lit, Lag Lindström, nådde SM-brons.
– Vi är nöjda, säger Alexander Lindström.

Lag Edin med Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg och Victor Kjäll vann elitserien tidigare under säsongen och var förstås en av favoriterna när curling-SM i Östersund skulle avgöras. I finalen ställdes de mot Sundsvallslaget Carlsén som de tog ett bra grepp om redan från start. Efter sju omgångar gav Carlsén upp då det stod 9–3.

– Vi hade bra kontroll, bra koll på isen, bra koll på stenarna. Vi var bra förberedda, säger Fredrik Lindberg som med sitt lag nu får spela EM i december.

Detta nykomponerade lag har nu vunnit både elitserien och SM.

– Det betyder jättemycket. Vi är första laget där inte Peja Lindholm är med i som lyckas med det.

Lindberg är inte född i Östersund och bor inte heller i Östersund ändå räknar han sig som östersundare.

– Östersund är den plats jag bott mest på. Vi flyttade hit när jag var sex år sedan när jag var elva flyttade vi till Hede och det var där jag började spela curling. Sedan har jag bott i Östersund igen några år, berättar Lindberg som sedan i höstas bor i Karlstad.

Två länslag fanns länge med i SM. Inför finaldagen i går var det fyra lag kvar och två av dem från länet. Det var Lits juniorer Lag Lindström, som nyligen kom fyra i junior-VM, samt veteranerna i Lag Nässén som överraskat med att gå så långt i turneringen. De två ställdes mot varandra i kvartsfinalen och det var juniorerna som drog det längsta strået. De vann med 7–4.

– Det var lite överraskande att vi gick så långt, vi diskuterade innan om att det vore roligt om vi vann någon match. Det är grundrutinen som vi har vunnit mycket på, säger Anders Lööf.

fick sedan möta Lag Carlsén i kamp om en finalbiljett. Men där tog det stopp. Förlusten innebar dock att Lag Lindström vann SM-bronset, men kanske det viktigaste att de är klara för elitserien nästa år och slipper alltså kvala.

– Vi är väldigt nöjda med avslutningen på en nästan perfekt säsong. Hela SM var en kämpainsats, vi kom direkt från Kanada så vi var ganska slitna. Det var skönt att vi fick en medalj och inte en fjärdeplats till, säger Alexander Lindström som berättar att laget slutade femma på SM i fjol. (zport.se)