Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LIVE-TV: Här är Anders Tegnells uppmaningar inför höstlovet

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Trots att antalen fall ökar globalt och i Sverige menar Anders Tegnell att pandemin inte beter sig på samma sätt som i våras. Detta eftersom betydligt färre intensivvårdas.
– Det är en helt annan pandemi nu under hösten, även om man ska ta den på stort allvar också, säger Anders Tegnell under dagens presskonferens.

Inför höstlovet kommer Folkhälsomyndigheten med en rad rekommendationer.

– Det är viktigt att tänka på inför det att ungefär samma saker som inför sommaren, säger Anders Tegnell.

– Kan man undvika att resa med kollektivtrafik så ska man göra det, kan man boka platsbiljetter så ska man göra det, stanna hemma om du har symptom och se till att du kan isolera dig även dit du åker om du får symptom.

Han uppmanar till att inte belasta sjukvården i onödan och att tänka på att skydda de äldre.

– Återigen, även om vi inte nu har några speciella råd och regler och rekommendationer på plats för dem över 70 plus, så ska man träffa några äldre anhöriga på den plats som man åker till, så är det viktigt att man tänker igenom hur man gör det så att man inte utsätter dem för någon ökad risk, säger Anders Tegnell.

Följ senaste nytt kring corona-viruset – se sändningen från Expressen TV här: