Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liverpool mot Chelsea i Champions league – igen

Manchester United fick en drömlottning i Champions league-kvarten.
Chelsea och Liverpool fick en repris inget av lagen ville ha.

Chelsea och Liverpool har redan drabbat samma tre gånger de fyra senaste åren i fotbollens Champions league:

I fjol tog sig Chelsea till final efter två täta semifinalmöten med Liverpool och 4–3 totalt.2007 slog Liverpool ut Chelsea efter straffar i kvartsfinal sedan båda matcherna slutat 1–1 efter full tid.2005 vann Liverpool hela turneringen och skickade då ut Chelsea i kvarten via ett mycket kontroversiellt mål av Luis Garcia, där bollen sannolikt aldrig var över mållinjen. Nu väntar alltså ett fjärde möte, och få överraskningar. Kvartsfinalspelet inleds den 7-8 april med returer en vecka senare. Det lag som vinner slaget om Storbritannien belönas med en semifinal mot lagen som gjort mest mål hittills i Champions league-fotbollen: Barcelona eller Bayern München.

– Att få möta Europas just nu bästa lag är en enorm utmaning för oss, men allt är möjligt och vi tror på oss själva, säger Bayern-tränaren Jürgen Klinsmann.

På den andra halvan har Manchester United en till synes bekväm resa mot finalen i Rom den 27 maj. United ställs mot Porto i sin kvartsfinal och får i semifinal möta Villarreal eller Arsenal.

– En bra lottning för vår del. Vi har spelat mot Porto förr, säger Uniteds tränare Alex Ferguson. (TT)