Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liverpool mot Chelsea i Champions league – igen

Manchester United fick en drömlottning i Champions league-kvarten.
Chelsea och Liverpool fick en repris inget av lagen ville ha.

Annons

Chelsea och Liverpool har redan drabbat samma tre gånger de fyra senaste åren i fotbollens Champions league:

I fjol tog sig Chelsea till final efter två täta semifinalmöten med Liverpool och 4–3 totalt.2007 slog Liverpool ut Chelsea efter straffar i kvartsfinal sedan båda matcherna slutat 1–1 efter full tid.2005 vann Liverpool hela turneringen och skickade då ut Chelsea i kvarten via ett mycket kontroversiellt mål av Luis Garcia, där bollen sannolikt aldrig var över mållinjen. Nu väntar alltså ett fjärde möte, och få överraskningar. Kvartsfinalspelet inleds den 7-8 april med returer en vecka senare. Det lag som vinner slaget om Storbritannien belönas med en semifinal mot lagen som gjort mest mål hittills i Champions league-fotbollen: Barcelona eller Bayern München.

– Att få möta Europas just nu bästa lag är en enorm utmaning för oss, men allt är möjligt och vi tror på oss själva, säger Bayern-tränaren Jürgen Klinsmann.

På den andra halvan har Manchester United en till synes bekväm resa mot finalen i Rom den 27 maj. United ställs mot Porto i sin kvartsfinal och får i semifinal möta Villarreal eller Arsenal.

– En bra lottning för vår del. Vi har spelat mot Porto förr, säger Uniteds tränare Alex Ferguson. (TT)