Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livsbejakande utställning full av färger

Natur, blommor, mycket färger och glädje. Så kan man sammanfatta konstnären Mari Vedin Laaksonens nya utställning av målningar.

– De är väl ganska livsbejakande, de här bilderna, säger hon.

Lördag 9 november är det vernissage för Mari Vedin Laaksonens nya utställning på Galleri Remi i Östersund.

Det handlar om målningar i akryl, akryl/tusch och olja och motiven är bland annat inspirerade av den jämtländska naturen och blommor.

– Jag har tillåtit mig att måla precis vad jag vill, säger Mari Vedin Laaksonen.

Ett av startskotten till utställningen var oljemålningen "Glädje".

– Jag blev inspirerad av en vacker tulpanbukett som jag fick av en vän. Men målningen handlar mer om att hitta känslan av en blombukett.

Det är en färgglad samling målningar hon ställer ut.

– Det är ju färgerna som är min grej, som inspirerar mig. Stämningar och färger. De är väl ganska livsbejakande de här bilderna, säger hon.

Flera av oljeverken hittade hon utsnitten till under en promenad i den jämtländska naturen, och två av dem heter logiskt nog "Promenaden".

– Det var en solig försommardag, men var jag började eller slutade promenaden är ointressant.

– Jag kunde ha avbildat en mulen dag, men nu valde jag en solig dag. Jag har haft en sådan period. Även i vintermotiven finns det något ljust och positivt.

Mari Vedin Laaksonens senaste separata utställningar var 2012 på Galleri Ekvall + Törnblom i Stockholm samt på Galleri Byhuset på Rödön.

Tidigare i år medverkade hon i Grafiska Sällskapets samlingsutställning.

• Målningar av Mari Vedin Laaksonen, vernissage lördag 9 november klockan 12-16 på Galleri Remi, Östersund. Utställningen pågår till 27 november.