Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Livshotande skadad efter knivattack

En 17-årig pojke fick livshotande skador när han och hans pappa knivskars i ett bråk med flera gärningsmän i Tierp på måndagskvällen.

Bråket ska ha startat i pojken och pappans hem vid 21.30-tiden och fortsatt utomhus. Ett flertal män ska ha knivhuggit och slagit ner båda två. Efteråt flydde gärningsmännen därifrån i en bil.

Enligt Akademiska sjukhuset i Uppsala har sonen, som är 17 år, livshotande skador och vårdas på intensivvårdsavdelning. Den 56-årige fadern har lindriga skador och hans tillstånd är stabilt.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för knivdådet, som rubriceras som mordförsök, och fortsatte på tisdagen med utredningsarbetet.

– Det är ett antal vittnen som polisen ska förhöra under dagen och den tekniska undersökningen är inte riktigt klar heller, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström.

Polisen vet ännu inte varför de två männen attackerades och vill inte heller spekulera i eventuella motiv.

– Vi utesluter inte att gärningsmän och offer kan ha känt ha varandra på något sätt men det är något som vi utreder.

Offren har inte kunnat höras och polisen väntar på besked från sjukhuset om när det kan ske.