Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljudkaos och girlpower på Little Jinders konsert

 
Storsjöyran 2016
Visa alla artiklar

Stämningen innan Little Jinders konsert är fnissig och glad. Längst fram vid scenen står olika kompisgäng och sjunger artistens låtar för full hals. När hon kliver upp på scenen, ett par minuter efter utsatt tid, inleder hon med "hångellåten" och möts av folkets jubel.

LÄS MER: Recensioner, tv-klipp och nyheter – här hittar du allt från Storsjöyran

Efter ett tag märker jag att något är fel. Mitt i låten tystnar Little Jinder och väntar på att en av hennes körsångare ska ta vid. Problemet är att de saknar mikrofoner. Turligt nog förstår Jinder snabbt vad problemet är och skickar över sin egen mikrofon.

När låten är slut berättar en märkbart irriterad Little Jinder att både hon och kören saknar medhörning. Det ska dröja minst två låtar till innan de värsta ljudproblemen löst sig, men Jinder lyckas ändå styra upp situationen proffsigt. Efter ett tag tänker jag inte längre på något annat än det energiknippe som befinner sig på scnene.

Uppträdandet är fartfyllt och roligt, men också vackert. Hennes texter, som ofta handlar om de ljuva men tuffa ungdomsåren, berör mig. Det är lätt att ta till sig av hennes vudskap och runt mig står stans ungdomar och nynnar med.

Little Jinder utstrålar både självsäkerhet och "girlpower". Jag blir glad över det faktum att många tonårstjejer är här ikväll. Hon är precis en sådan förebild som jag själv skulle vilja ha haft för ett par år sedan.

Den sista låten för kvällen blir hitlåten "Super 8" som artisten Miriam Bryant gästar. Det är en härlig stämning både på scen och i publiken, även om Bryant har lite svårt att ta de höga tonerna som är karaktäristiska för Little Jinder.

Jinder är professionell och bra på att underhålla. Dessvärre tog det dåliga ljudet över, vilket gjorde att framträdandet tappade sin udd. Jag hoppas att hon vill gästa Storsjöyran i framtiden. Om ljudet är perfekt då är jag säker på att Little Jinder kommer leverera en toppenkonsert.

• Betyg: 3/5