Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljudlig pjäs som sjuder av energi

På loppet av en förmiddag ska det avgöras vem som får stanna och vem som får gå. Snart vankas barn- och ungdomspjäs om vänskap och solidaritet.

Annons

Estrad Norr sätter under våren upp Anders Duus pjäs "Måndag är Fiskbulledag" som riktar sig till en publik i mellanstadieåldern.

Ritva har varit mattant sedan urminnes tider, och hon gillar varken panpizza eller barn. Nu ställs hon mot sin unga kollega i en tävling om vem som ska få jobba kvar i skolköket.

Just nu pågår repetitionerna av vad som ska bli en cirka 50 minuter lång, rolig pjäs om vänskap, solidaritet och konkurrens. Pjäsen är något av en klassiker i sin genre och har hängt med i ett antal år.

Nytt med denna uppsättning är bland annat den pinfärska elektroniska musiken av Lise-Lotte Norelius, vilken ensemblen kommer att framföra på allehanda nya instrument.

– Pjäsens ljud består främst av ljudmiljöer nästan som filmmusik. Det kommer låta annorlunda, säger Lise-Lotte som konstruerat nya instrument.

– Köksutrustning inbjuder verkligen till att arbeta mycket med ljud, säger regissören Åsa Ekberg Kentros och fortsätter:

– Jag har länge velat jobba ihop med Lise-Lotte, och i och med den här pjäsen fanns ett bra tillfälle,

Medverkar gör Ellen Hennig, Mona-Lis Hässelbäck och Tomas Engström. Pjäsen har premiär torsdag 20 februari klockan 13.00 på Länskulturen. Därefter väntar länsturné till 16 april.