Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljudlig pjäs som sjuder av energi

På loppet av en förmiddag ska det avgöras vem som får stanna och vem som får gå. Snart vankas barn- och ungdomspjäs om vänskap och solidaritet.

Estrad Norr sätter under våren upp Anders Duus pjäs "Måndag är Fiskbulledag" som riktar sig till en publik i mellanstadieåldern.

Ritva har varit mattant sedan urminnes tider, och hon gillar varken panpizza eller barn. Nu ställs hon mot sin unga kollega i en tävling om vem som ska få jobba kvar i skolköket.

Just nu pågår repetitionerna av vad som ska bli en cirka 50 minuter lång, rolig pjäs om vänskap, solidaritet och konkurrens. Pjäsen är något av en klassiker i sin genre och har hängt med i ett antal år.

Nytt med denna uppsättning är bland annat den pinfärska elektroniska musiken av Lise-Lotte Norelius, vilken ensemblen kommer att framföra på allehanda nya instrument.

– Pjäsens ljud består främst av ljudmiljöer nästan som filmmusik. Det kommer låta annorlunda, säger Lise-Lotte som konstruerat nya instrument.

– Köksutrustning inbjuder verkligen till att arbeta mycket med ljud, säger regissören Åsa Ekberg Kentros och fortsätter:

– Jag har länge velat jobba ihop med Lise-Lotte, och i och med den här pjäsen fanns ett bra tillfälle,

Medverkar gör Ellen Hennig, Mona-Lis Hässelbäck och Tomas Engström. Pjäsen har premiär torsdag 20 februari klockan 13.00 på Länskulturen. Därefter väntar länsturné till 16 april.