Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljus a’ la Malta

Annons

det finns ljus.

För ÖFK.

Och för svenska landslaget i fotboll.

På onsdag kan allt tända igen. Mot Brage. Och mot Malta.

fotbollsstadion tillsammans med en 14-åring är en unik upplevelse. Att se den unges ögon glimra när vi tar stegen upp genom de grå betongtrapporna och komma ut på läktaren inför färgglada läktare, känna draget, höra musiken och se landslagsstjärnorna som värmer på det gröna gräset, det är stort.

Det är värt allt.

Då spelar resultatet i matchen ingen roll.

Alla intrycken, alla avtrycken gör det nästan svårt att somna efteråt. Men när man somnar är det med ett leende på läpparna.

det bli 1-0 till Danmark, och världens undergång tycks vara nära. I alla fall om vi ska värdera och tolka de negativa rubriker och omdömen som bara de kan åstadkomma, för vilka den här sortens matcher har blivit vardag, för alla dem som springer ut och in från presskonferenser och pressläktare och som inte ser det stora i att bara ha fått uppleva Zlatan, eller Henke på plats. För alla dem som har blivit luttrade. Blasé. För alla dem som bara kräver resultat.

Jag unnar alla dem att bli som barn igen.

Att åter få uppleva en fotbollslandskamp med nyfiket uppspärrade ögon inför det nästan ofattbara. Att släppa loss glädjen och närvaron och bara njuta.

och med en mer avslappnad attityd till fotbollen kommer också möjligheterna. Med mer glädje till fotbollen som sport och med en barnsligare attityd kan vi släppa loss.

Plötsligt ser vi ljuset igen.

Och en ny värld öppnar sig:

I det läget är det fullt möjligt för Sverige att börja jakten på en andraplats i VM-kvalgruppen redan i morgon kväll mot Malta. Lars Lagerbäcks gäng har samma utgångsläge som Portugal och Ungern, har allt i egna händer. Segrar i de återstående matcherna ger en andraplats i gruppen och en kvalbiljett till en andra omgång.

Men då skulle jag vilja se att Lagerbäck på ett mer effektivt sätt nyttjar en av världens bästa målskyttar, Zlatan Ibrahimovic, som behöver vara mer i centrum för spelet. Och att han låter heta spelare som är inne i ett stim spela: Alltså, Viktor Elm och Tobias Hysén från start i morgon tack!

Det kan bli en spännande och het VM-kvalhöst!

fans är säkerligen också svårt ansatta av fotbollsdepression efter helgens match mot Umeå. Ett sent mål för gästerna spolierade möjligheterna till tre poäng. Samtidigt som det kan ha ökat möjligheterna till seger mot Brage i morgonkväll. Tre poäng då och ÖFK är ett mittenlag.

Låt oss plocka fram barnet i oss och se ljuset!

Mer läsning

Annons