Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusberg – ett fenomen i röst och tanke

/

Visbrytare & Dunderhållare med Ewert Ljusberg, Conny Söderlund och Lars Ericsson
Näskotts kyrka

Annons

Att släppa in Ljusberg i kyrkan är som att få in en älgkalv i köket. Karln är oförutsägbar. Frispråkigheten kan chocka den mest förhärdade.

Näskotts kyrka inledde han med en sexuallektion i den högre skolan i form av två extra verser på Cornelis låt om Hönan Agda. Spädde på med krogskämt men fick oss att titta upp ur bänkarna igen med en underbar version av Taubes ”Fragancia”.

Kontrasten mellan hans grova röst och suveräne gitarristen Conny Söderlund och basisten Lasse Ericssons bubblande komp fick oss att förlåta övertrampen.

Stressade oss igen gjorde han med ”Gånglåt från Knutby” men fick förlåtelse genom ett gripande föredrag av ”Briggen Blue Bird of Hull”.

Konsertens starkaste nummer var annars föredraget av Josh Whites ”St James infirmary” där Ewerts tordön berörde djupa själsliga gömmen.

a cappella versionen av brodern Arnes svartsjuke-blues med Ewerts stämband som vibrerande bassträngar. Programmet ”Visbrytare & Dunderhållare” är inget för buskablyga men desto mer för dem som uppskattar en fritänkande köksfilosofisk slugger.

Ewert Ljusberg är ett fenomen både i röst och tanke. Därför älskar vi honom.

Mer läsning

Annons