Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljusteräng: Det viktigaste är att vinna sista

Kallinge/Ronneby startade playoffresan till Östersund tidigt på onsdagen.

– De här går inte att jämföra med en vanlig seriematch. 13 timmar på buss är en av flera pusselbitar som förändrar förutsättningar ganska drastiskt, säger tränaren Per Ljusteräng.

Ljusteräng säger att man förbereder sig ungefär som vanligt inför en bortamatch men att det finns andra aspekter som spelar in när det drar ihop sig till playoff.

– Förutom avståndet till första matchen så handlar det om tre matcher där den sista kan bli helt avgörande. Det gör att helheten blir annorlunda och man får fokusera på lite andra detaljer.

Influensan som härjade i stort sett hela truppen under förra veckan har satt sina spår men det är historia nu enligt Ljusteräng.

– I alla fall är det inget att lägga någon energi på i dagsläget

Han har också tillsammans med assisterande tränaren Arto Miettinen medvetet valt att inte scouta sina motståndare.

– Om det var rätt eller fel får vi se efteråt. Det blir säkert lite annorlunda att möta ett lag från en annan serie och med en helt annan spelidé.

– Man vet aldrig inte vad som händer när två olikheter kolliderar, men vi litar fullt ut på vår spelidé som varit bra under hela säsongen och tagit oss långt.

Känns det som att ni har lite trumf på hand som fått två hemmamatcher?

– Visst är det så. Men den fördelen har vi spelat oss till.

Hur viktigt är det att vinna första matchen?

– Det viktigaste är att vinna den sista.

Söndagen den 16 februari möttes Kallinge/Ronneby och Vita Hästen i en helt avgörande match om seriesegern i Allettan södra , en match som Ljusterängs mannar förlorade med 1–2.

– En halvdålig insats från vår sida. Trots att vi vann skotten med 40-25 så slarvade vi bort seriesegern där.

ÖIK:s vänsterforward Johan Skiöld som är fostrad i Nynäshamn och under säsongen 2012/2013 spelade i Olofströms IK och då mötte Kallinge/Ronneby i seriespelet har bra koll på deras kvalitéer.

– De är starka i offensiven. Det kommer bli tungt att möta dem, men samtidigt ska det bli riktigt kul och en stor utmaning

Skiöld säger att det är svårt att jämföra ÖIK och Kallinge/Ronneby utifrån deras olika spelsystem.

– Topplagen i deras serie är jäkligt bra, men det är de även här så egentligen är det ingen större skillnad när man nått playoff.

Blir det några justeringar i ert grundspel när ni möter en annan typ av hockeylag?

– Egentligen finns det ingen anledning till det för det har bara blivit bättre och bättre desto längre säsongen gått. Sen måste vi naturligtvis vara lite flexibla beroende på hur de kommer att spela.

Ni med högt tempo och presspel och de med strukturerat styr och anfallsspel. Vilka drar längsta strået?

– Det skulle vara grymt att knipa segern hemma med tanke på hur tufft det kommer att bli att vinna båda matcherna där nere. Men det är absolut inte omöjligt.

– Vi måste spela vårt spel. Men vi får inte bli dumma och gå bort oss defensivt så det gäller verkligen att vara med hemåt också.