Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LO:s ordförande sa ja till bonus

LO:s ordförande Vanja Lundby-Wedin har varit mäkta upprörd över att finansminister Anders Borg under 2008 gjorde om bonusreglerna för statliga företag.

Men nu har det framkommit att Vanja som sitter i AMF Pensions styrelse inte hade något att invända när de skulle besluta om ledningens bonusar, tvärtom röstade hon för bonussystemet. På frågan varför hon inte motsatte sig beslutet så säger hon att ”det hade inte haft någon betydelse om jag röstat emot”.

Hur proffsiga är våra styrelseproffs egentligen? Att man är i minoritet hindrar inte att man röstar emot ett beslut. Genom att reservera sig mot ett beslut så får man det inskrivet i protokollet och kan därmed slippa vissa framtida konsekvenser. I företaget Klippans fall ett stadestånd på flera miljoner.

Visst, för AMF Pension hade bonusbeslutet säkert gått igenom ändå men hon hade i alla fall visat sin ståndpunkt. Nu är det oklart vilken den egentligen är.