Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LO varslar om strejk – Samhall i Svenstavik påverkas

De tuffa diskussionerna mellan Almega och LO om anställda hos Samhall har tagit stopp. Det innebär bland annat att IF Metall varslar om strejk för anställda på Samhall i Svenstavik.

Ann-Marie Stenberg som varit ansvarig för de sju LO-förbundens förhandlingar menar nu att man inte kommer längre i diskussionerna. Enligt Stenberg ser LO-förbunden ingen annan utväg än att varsla om konflikt.

"Vi accepterar inte att Almega förvägrar de lågt avlönade Samhallanställda den låglönesatsning som är norm i övriga avtal. Därför tar vi strid för att också Samhalls anställda ska få ta del av låglönesatsningen som alla andra branscher har fått" skriver Ann-Marie Stenberg i ett pressmeddelande.

Har inte Almega och LO-förbunden kommit överens före den 12 oktober kommer man att anta vissa stridsåtgärder. Då får arbetsgivaren inte säga åt någon att jobba övertid eller nyanställa personal. Har man inte kommit överens innan den 17 oktober kommer strejk att bryta ut.

Läs mer:

Insändare: En efter en går vi på Samhall in i väggen

Almega värnar den svenska modellen

.

.

.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app