Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Locka turister men bevara naturen

I Sverige är det inte alldeles ovanligt att bevarandet av naturen, värnandet av utrotningshotade arter och en bibehållen biologisk mångfald får stå tillbaka för ekonomiska intressen.

Så är fallet i Härjedalen där de unika förutsättningarna för häckande kungsörnar allvarligt hotades av exploatering av området i syfte att uppföra bland annat en skidanläggning i Örndalen.

Vi i SDU är tydliga med att vi vill tillgängliggöra det svenska naturarvet, men utan att det får omfattande negativa konsekvenser för naturen.

I Jämtland finns unika naturmiljöer som är väl värda att bevara för såväl nu levande som framtida generationer – för att dessa miljöer ska kunna bestå måste politikerna flytta upp naturens egenvärde högre upp på den politiska dagordningen.

Självklart ska Härjedalen satsa på att uppföra hela regionen som ett naturligt besöksmål, men detta bör inte göras på ett sådant sätt att naturen och djurlivet blir lidande.

Vi i SDU föreslår i stället att man satsar på att utnyttja de oändliga möjligheter som vackra naturområden och ett rikt djurliv innebär.

I takt med att samhället blir allt mer urbaniserat med en stadsbild nästan enbart bestående av betong, kommer turisterna att vallfärda för att uppleva orörd natur.

Om rätt satsningar görs i Härjedalen kommer man att kunna bevara de unika miljöerna med dess biologiska mångfald samtidigt som man lockar besökare till regionen, och det ser vi i SDU som det bästa av två världar.

Emma Sandkvist

Sverigedemokratisk Ungdom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel