Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfstrand (FP) om nya blå-röda koalitionen: Moderaterna vill bara ha makt och fler arvoderade uppdrag

Socialdemokraterna och Moderaterna har för pressen meddelat att de avser bilda majoritet i regionen. För oss liberaler är detta ingen överraskning. 

Sedan dagen efter föregående val har det varit uppenbart att de moderata idealen inom regionpolitiken handlat om antalet arvoderade uppdrag som de kan få del av.

Oppositionsrollen lämnades tyvärr redan i valstugorna där Christer Siwertsson och Susanné Wallner anklagade Socialdemokraterna för både det ena och det andra men efter valet i praktiken inte gjort någonting. Nu vet även väljarna att det Moderaterna i regionen sa i valrörelsen inte var något annat än tomma ord med syfte att nå så många maktpositioner som möjligt.  

Nu måste ideologin läggas åt sidan eftersom det ekonomiska läget är så allvarligt deklarerar den nya maktmajoriteten. Samtidigt har de två partierna byggt upp den största politiska organisationen i regionen någonsin. Antalet heltids- och deltidspolitiker är inte på något vis proportionerligt. 

När värderingar och ideal ställs åt sidan är det ett oerhört svek av väljarna. Dubbelt problematiskt blir det när hela sammanslagningen är sanktionerad av Moderaternas länsordförande Saila Quicklund. Vad hände med individens frihet, konkurrens, vårdföretagande, kritiken mot bristande arbetsförhållanden för vårdpersonalen et cetera?

Vi liberaler kommer fortsätta bedriva en liberal oppositionspolitik med individen i centrum.

Den politiska organisationen måste kraftfullt bantas, samtal om sammanslagningar mellan kommuner och regioner för att nå en vassare organisation måste diskuteras, karriärvägar för sjuksköterskor måste till och framförallt det måste göras något åt de orimliga köerna till vården och akutmottagningen.

Läs mer:

S och M bildar ny koalition i Region Jämtland Härjedalen

Hellstrand (C): Jag trodde det var bara ungdomar som gjorde slut via SMS

► Ledare: Här är sms:et där Moderaterna gör slut med Alliansen

Pär Löfstrand

Länsordförande Folkpartiet Liberalerna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel