Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfven dementerar Persson-rykten

Om Stefan Löfven (S) får bilda regering efter valet kommer han att erbjuda utrikesministerposten till Göran Persson, erfar Ekot i Sveriges Radio. Men uppgifterna avfärdas av både Persson och Löfven i raljerande ton.

Ekot gick ut på lördagsmorgonen med uppgifterna om att den tidigare statsministern Göran Persson är Löfvens förstaval som utrikesminister. Stefan Löfven kommenterade sedan ryktena på en pressträff efter Socialdemokraternas valupptakt i Göteborg.

– Jag pratar med alla mina företrädare, självfallet gör jag det – jag pratade så sent som i går med Ingvar Carlsson. Jag säger samma sak som jag sagt förut att det var ett magplask av Ekot. De får nog inte stora journalistpriset för det. Man hade kunnat bespara sig själv och journalistkollegor arbete, jag har förstått att det varit brinnande aktivitet i dag och har mer gått och smålett åt detta, sade han till TT.

Under ett tal i Anna Lindhs park i Grillby på eftermiddagen uttryckte också Göran Persson sitt ointresse för uppdraget.

– Om man inte får ta med sig korna in på UD vill jag inte heller dit. Så enkelt är det, sade han enligt flera medier.