Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löfven och regeringen inkompetenta

Annons

Löfven kunde inte av egen kraft bilda regering. Det kunde inte Alliansen heller vid förra valet, den regerade som minoritetsregering.

SD:s politik sammanföll oftast med Alliansen och gav den då majoritet i riksdagen. Tack vare SD ledde det fram till unika två vunna perioder i rad.

I stället för tack har Reinfeldt & Co spritt skit över SD. Det fanns ingen ödmjukhet eller förnuft och väljarna straffade dem. Valresultatet visade folkviljan och gav valsegern till SD och vågmästarkraften i riksdagen.

Även Löfven borde ha varit ödmjuk och lärt sig att räkna innan han sa sig kunna bilda en regering. Inga problem, sa han till talmannen med att få igenom budgeten. Alliansen var naturligtvis blankt avvisande.

Två månader senare stod han där avklädd, utan majoritetsstöd för sin budget och påstod att han tagit ansvar!

SD är riksdagen tredje största parti och med vågmästarkraft. SD erbjöd öppet Löfven hjälp och stöd att få budgeten genom riksdagen och rädda regeringen.

Politik kostar dock gentjänster och enda kravet från SD var samarbete för minskad migration. Det gällde inte enbart migrationen. Det skulle ge mer pengar till välfärden, väljarna, skattebetalarna, skolan, sjukvården, omsorgen, alltså folket.

Trots SD:s erbjudande ljuger Löfvenregeringen och påstår att ingen tagit dess utsträckta hand. I stället för det naturliga att bolla tillbaka till talmannen, utlyser Löfven ett dyrt extraval.

Löfven respekterar inte de demokratiska spelreglerna och det legitima i ett riksdagsval. Han tog inte sitt ansvar och avgick efter den förlorade budgetomröstningen. Slutsatsen är klar. Löfven och hans regering är inkompetenta rättshaverister.

Lars Hermansson (SD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel