Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala politiker i Twitterbråk

En hätsk debatt blossade upp i helgen på det sociala nätverket Twitter. Det var Robert Uitto (S) mot Saila Quicklund (M) och Joel Nordkvist (M).

"Går du Robert mot ditt parti?", frågade sig Saila Quicklund.

Med knappt ett år kvar till valet är de lokala politikerna taggade till tänderna, och viljan att visa att den politiska motståndaren har fel är total.

I lördags skrev region– och landstingsrådet Robert Uitto denna tweet: "Nu börjar M att ta åt sig äran av AFA-pengarna som faktiskt intjänades under Socialdemokraternas regeringstid - man slutar inte förvånas..."

På så sätt lade Robert Uitto grunden för en hetsig och utdragen debatt med Saila Quicklund, som är en av länets riksdagsledamöter och kommunpolitikern Joel Nordkvist.

Saila Quicklund: Regeringen satsar 3.2 miljarder på rehabilitering. 2006 satsade S regeringen 90 miljoner! Tacka regeringen för ökade AFA medel!.

Robert Uitto: Den rehabiliteringen kom inte igång fören en bit in på året. Åren innan är ju de år vi nu får pengar för. Tom 2004!

Robert Uitto: Dessutom, Saila-när effekten av s-åren lagt sig försämrades siffrorna ytterligare. För dessa år kommer inga pengar...

Saila Quicklund: S vill nu tillbaka till förtidspensioneringarna och bidragspolitiken. Bortre gränsen i sjukförsäkringen skall bl.a enl S bort!

Robert Uitto: Nu handlade det om AFA som ger pengar tillbaka från S-tiden... Inget annat....

Joel Nordkvist: S-tiden som det var högre arbetslöshet under än vad det är nu, trots svår och utdragen lågkonjunktur.

Robert Uitto: Arbetslösheten bland unga är ju nästan värst i Europa nu. Gör nåt åt detta istället för skattesänkningar

Joel Nordkvist: Du tycker alltså vi ska höja skatten på unga i tron att det ger fler jobb åt dem? Inte trovärdigt.

Robert Uitto kontrar med att lägga upp en tecknad bild på Fredrik Reinfeldt, där året är 2030. Bilden har texten: "..och vi noterar nu att arbetslösheten ligger på lite drygt 83 %. Därför tar vi nya tag och inför ett 359:e jobbskatteavdrag"

Saila Quicklund: Går du Robert mot ditt parti? Stefan Löfven var ju initialt emot JSA men är nu positiv till densamma..

Robert Uitto: Dina argument tryter. Hur var det nu. AFA- medlen kom visst från Socialdemokratiskt styre. Ingen S gillar 130 milj i skattesänkning!

Saila Quicklund: Rätt Robert! S gillar skattehöjningar som slår mot jobben och välfärden!

Joel Nordkvist: 1. Lägre skatt ger mer pengar i plånboken 2. Det leder till ökad konsumtion 3. Ökad konsumtion ger högre omsättning i företag

Joel Nordkvist: 4. Ökad omsättning i företag leder till nya jobb. 5. Nya jobb leder till ökade skatteintäkter i kommuner och landsting.

Joel Nordkvist: 6. Och därför gör jobbskatteavdraget skillnad i att skapa jobb, för att utjämna klyftor och för att stärka kommuner & landsting.

Robert Uitto: Hur då? Sänkt skatt som ger mer till rika än till de som tjänar lite? Riksdagen säger att det ökar klyftorna och jag också..

Saila Quicklund: Klyftorna ökade mest mellan 1995-2005, alltså under S regeringen!

Robert Uitto: Jag förstår att det känns pinsamt när Riksdagens utredningar visar att din politik ger mest till de rika och att fattigdomen ökar...

Robert Uitto: @joelnordkvist1 men talade du inte om arbetslösa.. Hur får de jobb... Vi som redan har får mer, men de får det sämre enl riksdagen !...

Joel Nordkvist: Om konsumtionen ökar så ökar slutligen företagens omsättning, som leder till nyanställningar. Det är så vi stimulerar ekonomin

Robert Uitto: Men det har alltså inte hänt ännu. - därför får de arbetslösa o sjuka det allt sämre, enligt Riksdagens utredningar med (M)..

Enligt experter kommer sociala medier ha en viktig roll inför valet nästa år, så den här typen av debatter lär vi nog se mer utav i framtiden.