Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokalvårdare i Strömsund har gått yrkesutbildning

Under vintern har elva lokalvårdare i Strömsunds kommun gått en yrkesutbildning för att stärka yrkesskickligheten. Enligt Strömsunds kommun har nu totalt 28 av kommunens 35 fast anställda lokalvårdare gått utbildningen.

– Utbildningen har pågått under fem tillfällen sedan i januari och deltagarna har arbetat både teoretiskt och praktiskt. Det är en väldigt omfattande utbildning med allt från städmetoder, städsystem och etiska principer till ergonomi och arbetsmiljö, säger Anneli Funseth, chef för lokalvården på kommunens hemsida.

Enligt Annelie Funseth är det en viktig och värdefull utbildning för deltagarna eftersom den stärker medarbetarna och ger dem bekräftelse på sin egen kompetens och samtidigt bidrar till att höja statusen för yrket. Hon menar dessutom att utbildningen är viktig för kommunen som arbetsgivare.

– Vi blir mer konkurrenskraftiga och kan säkerställa att vi har kompetent personal, säger Anneli Funseth.