Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lönnå ser fram emot Tåsjö

Sommaren i Strömsunds kommun är fylld av festligheter i form av marknader, festivaler och musikarrangemang. Ett av dem är Musik vid Tåsjö stränder. Tidningen Strömsund ringde upp Kjell Lönnå som kommer till Tåsjö med sin kammarkör.

För trettonde året i rad är det dags för Musik vid Tåsjö stränder som äger rum helgen 28–29 juni. I år står körverksamheten i centrum och programmet inleds på lördag eftermiddag med det stora dragplåstret Sundsvalls kammarkör under ledning av Kjell Lönnå.

– Det är första gången vi besöker Tåsjö och därför ska det bli så skojigt. Vi har nog snart varit överallt i världen och då är det ju verkligen dags att vi kommer till Tåsjö också, säger Kjell Lönnå.

Han och hans kammarkör från Sundsvall kom för några veckor sedan hem från framträdanden i Malta och innan det höll de konserter i Sundsvall med Helen Sjöholm. Bara nu i vår har de genomfört cirka 20 konserter och många fler ska det bli under året. Men efter besöket i Tåsjö väntar ett litet sommaruppehåll innan de åker till Lund i höst.

– Det blir lite annat att uppträda i Tåsjö än i konserthuset i Sydney, men alla platser har verkligen sin charm och det ska bli så kul att komma till Tåsjö, säger Kjell Lönnå och lägger till:

– Det är så kul att de satsar så mycket på körverksamhet där och kantor Margaretha Dahlén verkar vara en stor körentusiast.

Vad kommer ni bjuda på i Tåsjö?

– Det blir en och en halv timmes lång, väldigt blandad, repertoar med allt från uppsluppen körsång till strikta toner.

Kjell Lönnå är grundare till Sundsvalls kammarkör och har arbetat med körsång i 60 år. Vid flera tillfällen har han representerat Sverige med olika körformationer i bland annat USA, Europa och Australien. Han har även varit förbundsdirigent för Sveriges körförbund under flera år och erhållit många utmärkelser.