Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lönsamt med mindre klasser

Till barn- och utbildningsnämnden i Östersunds kommun: Vad jag förstår så står nämnden i begrepp att lägga ner skolor i kommunen.

Ope skola verkar vara den skola som nu är mest på tapeten. En nedläggning kommer att medföra större klasser på andra skolor i kommunen.

Innan ni tar ett sådant beslut kanske ni skulle ta och läsa det forskare vid Stockholms universitet har kommit fram till. Man menar att mindre klasser är en investering som lönar sig, då effekterna på elevernas framtida löner senare i livet är så pass stora.

För varje elev som en låg- och mellanstadieklass minskar ökar elevernas framtida löner med 0,7 procent, vilket kan ha att göra med att eleverna har en större möjlighet att tillgodogöra sig undervisningen i mindre klasser, och lärarna en större möjlighet att se till varje elevs behov.

Jag tycker att det är viktigt att ha alla fakta på bordet innan man tar kortsiktiga beslut för att spara på lokaler. Lycka till i ert beslutsfattande!

Lärare och kommuninnevånare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel