Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Löprace för skiduniversitetet

Vitklädda fjälltoppar, gula löv, hård asfalt, fokus i blicken och blodsmak i munnen. Det närmar sig säsongstart för längdåkarna i länet.

Skiduniversitetet i Östersund är som bäst uppe i förberedelserna inför kommande skidsäsong. Idag stod det rullskidtävling på schemat men det blev ändrade planer.

– Vi hade vi tänkt köra en träningstävling på stadion, men då vädret ville annat fick vi svänga om till löpning istället, säger Anders Strid, tränare vid skiduniversitetet.

– Vi har haft en bra höst med bra tryck i träningen. Det är 24 stycken som studerar och tränar på skiduniversitetet längd så sparringen i gänget är det inget fel på, fortsätter Anders.

Anders ser med tillförsikt fram mot säsongen, lyfter många nya unga individer som tagit för sig bra i träningen, men talar så klart också hoppfullt om de mer etablerade åkarna som Teodor Peterson, Anton Lindblad, Britta Norgren, Elin Mohlin med flera.

Men idag blev det alltså löprace istället?

– Ja, säkerheten före allt. En isfläck kan vara förödande på rullskidor och ställa till det för hela säsongen. Vi körde ett race förra veckan och står och faller inte på det här. Vi har istället kört ett löprace som vi genomfört ett flertal gånger förut. Där har vi mycket tider att jämföra med, så vi har fått till ett bra pass ändå och känner oss i fas.

Skidpremiären som går av stapeln 22–24 november i anrika Bruksvallarna är naturligtvis det riktiga avstampet för säsongen och en viktig tävling, fortsätter Anders.

Hur gick det på löpracet?

– Det gick riktigt bra. Bra tider och flera pers. Det var 14 stycken som sprang idag, så vi körde gemensam start och det blev ett bra race. Några är på läger i Europa och några har problem med löparknä, men som sagt bra uppslutning och race ändå.

– Nu är vi redo för snö, säger Anders avslutningsvis.