Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lördagens succé ger Fröjdholmen blodad tand

Efter femton års tystnad på artistfronten tog Myssjö/Ovikens IF och Fröjdholmen i lördags nya tag. Kvällen blev succé med Brolle som dragplåster.

Med över 1 500 inlösta är Fröjdholmen ”back in business”.

För flera år sedan var Fröjdholmen i Oviken i sin krafts dagar. Folk vallfärdade till folkparken för att få dansa och se dåtidens stora namn. Genom tiderna har artister som Erik Gadd, Titiyo, Carlene Carter, Lilli & Sussy , Orup och Ulf Lundell gästat Oviken. Jerry Williams och E-Type var de sista stora namnen att besöka Fröjdholmens scen för 15 år sedan.

Sen blev det tyst och nöjesparken var inte längre vad den hade varit. Danser anordnades men inte på samma sätt som det varit förr, inga konserter var inbokade och i takt med att åren gick blev parkområdet äldre och slitnare.

Men för några år sedan tog Fröjdholmen nya tag. De började anordna fler danser deras namn fick tillbaks sin plats på dansbanekartan. Denna sommar har även området fått sig en rejäl upputsning. En ny entré har byggts och serveringen har fått en sjöterrass som under soliga sommarkvällar varit mycket uppskattad.

I lördags var det även dags för återinvigning av stora scenen och ingen mindre än Brolle och hans Rock ’n’ Roll on Tour stod för showen.
Marcus Byman är initiativtagare för att återuppliva Fröjdholmen och han tycker att de lyckades bra i lördagskväll.
- Det blev så bra som det kunde bli. Det känns verkligen som om Fröjdholmen är tillbaka. Det var mycket folk, inget som störde och Brolle själv var helt lyrisk

Över 1 500 personer kom till Fröjdholmen i lördags. Arrangörerna hade hoppats på minst 700 besökare så det blev en väldigt lyckad kväll med mer än dubbelt upp på publikfronten.
Fröjdholmen har inte bokat in några nya artister för sommaren än men de planerar hela tiden.

- Det har varit snack om att få hit Jerry Williams igen eller Loreen men i och med att hon vann hela Eurovisionsschlagern blev det lite svårt.

Lördagens publiktillströmning visade att efterfrågan finns och Fröjdholmens mål är att i fortsättningen ha minst ett stor evenemang varje sommar.