Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Los Angeles vann andra finalen

Los Angeles kommer alltid tillbaka. Laget vägrar ge sig när det är i underläge. Nu leder Los Angeles med 2–0 mot NY Rangers efter två raka segrar på övertid.

Los Angeles håller på att sätta något slags rekord i att ständigt komma tillbaka från underläge i årets Stanley Cup-slutspel. Efter att ha legat under med 0–2, 1–3 och 2–4 i den andra finalmatchen stod de svartklädda där som segrare till slut i alla fall. Men det krävdes fyra och en halv period innan lagkaptenen Dustin Brown kunde styra in Willie Mitchells skott från blålinjen. 2–0 i matcher till Los Angeles som spelat sju matcher i såväl åttondels- som kvarts- och semifinal.

Så långt in i matchen hade spelet gått från intensivt och böljande till mer trött och avvaktande.

NY Rangers såg annars länge ut att ha just det där flytet som laget behöver för att knäcka ett fysiskt starkare Los Angeles. Martin St Louis 3–1 kom när Los Angeles helt hade tagit över spelet i den andra perioden. Och Derick Brassards 4–2 var ett vasst svar 11 sekunder efter Los Angeles reducering. Men 4–2 inför slutrundan räckte alltså inte. Henrik Lundqvist var upprörd efter att ha stängts av en Los Angeles-spelare i målgården vid 3–4 i början av tredje perioden, och 4–4 gjorde Marian Gaborik på egen hand.

Efter två raka övertidsmatcher flyttar finalserien nu till New York.