Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Louise Rolandsson

Louise Rolandsson, Frösön, är död.

Hon gick bort den 10 november, 81 år gammal. Louise föddes i Boston USA och växte upp i Bureå i Västerbotten, dit familjen återvände när Louise var ett par år gammal.

I familjen var Louise en fantastisk storasyster för två yngre systrar och hon blev även en förebild för systrar och kusiner när det gällde studier och utbildning. Louise och några andra ungdomar från Bureå tog realexamen som privatister vid Hermods korrespondensinstitut i Malmö 1946, en prestation som inger respekt. Louise tog sedan studenten vid Skellefteå högre allmänna läroverk 1949 och utbildade sig till folkskollärare i Luleå. Efter några år som folkskollärare utbildade hon sig till speciallärare.

Louise gifte sig med Rolf Rolandsson från Vindeln och de flyttade till Frösön där hon arbetade som lärare fram till sin pensionering. Louise var en intresserad och uppskattad lärare och hon har berättat om möten med gamla elever som uttryckt sin tacksamhet över hennes engagemang och stöd. Äktenskapet med Rolf varade i många år och de fick tillsammans barnen Johan och Johanna, som fick en fin och trygg uppväxt. Fyra barnbarn har också fått ta del av kunskaper och uppskattning från en engagerad farmor/mormor.

Louise var en vänfast människa och har hela livet hållit fast vid vänskapen med ungdomsvännerna från Bureå. Hon var en fantastisk brevskrivare och breven var långa och underhållande. De sista åren blev dock synen allt sämre och brevskrivandet försvårades. Hon som tyckte så mycket om att läsa och lösa korsord tappade också de möjligheterna.

Sorgen och saknaden efter Louise är stor.