Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovande debut på bortaplan

Nyförvärvet Sebastian Lundbäck, från IFK Östersund, var ett av glädjeämnena när Östersunds FK satte punkt för säsongen borta mot allsvenska AIK. – Jag är nöjd med min riktiga debut för ÖFK, säger 18–åringen.

Allsvenska trean AIK:s startelva mot ÖFK på Skytteholms IP innehöll bland annat skickliga försvarstrion Nils–Eric Johansson, Alexander Milosevic och Per Karlsson, såväl som kontraktslöse Mohamed Bangura på topp.

– Ett nyttigt träningspass, som ÖFK–tränaren Graham Potter uttrycker det.

Engelsmannen ställde upp med Haraldur Björnsson i mål med en trebackslinje bestående av Jonathan Azulay, Douglas Bergqvist, och Dennis Widgren, som alltså tog ett kliv in i banan.

– Jag missade ju de fyra sista matcherna, så det var kul att få spela, säger Dennis Widgren.

På mittfältet var det mycket nytt med provspelande nigerianerna Raymond Japhet och Jacob Ballah. Centralt fanns Fouad Bachirou och Sebastian Lundbäck. Bobo Sollander jagade på topp framför Stefan Ilic, som gjorde sitt sista ÖFK–framträdande.

AIK fick en drömstart och tog ledningen på straff efter ett par minuter genom Alexander Milosevic, men därefter försvarade ÖFK sig väl och Björnsson svarade för flera fina räddningar.

Efter inledande AIK–anstormning jämnade spelet ut sig, mycket tack vare slitvargen Fouad Bachirou och bolltrygge Sebastian Lundbäck som fick grepp om mittfältet. Kanske var det en försmak på vad som kan bli ÖFK:s ordinarie mittfältsduo framöver.

– Det såg lovande ut. De två har potential att bilda ett spännande partnerskap på mitten, säger Graham Potter.

Unge Sebastian Lundbäck såg inte ut att ha några större svårigheter med omställningen från vardagen i division 2 norra.

– Det var kul! Såklart ett annat tempo än vad man är van vid men jag tycker att det gick ganska bra ändå, säger Sebastian Lundbäck.

De båda nigerianska provspelarna byttes av i halvtid, medan provspelare nummer tre, Mohamed Buya, fick en halvtimme som anfallare.

Men de heta målchanserna uteblev för ÖFK och i stället utökade AIK ledningen när Marko Nikolic slog in en andraboll till slutresultatet 2–0.

Matchfakta

AIK–ÖFK 2–0 (1–0)

Mål, AIK: Alexander Milosevic (straff), Marko Nikolic

Publik: ca 300