Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lovisa Negga berörde

Projicerade bilder av blommor snurrade i bakgrunden. Musiken var popsöt med förföriska melodislingor, men med tunga närgångna basgångar och texter med budskap.

Lovisa Negga var ytterligare en artist under Sápmi Welcomes som stod ensam på scen med elektroniska bakgrunder. En kinkig recensent undrar var alla levande musiker finns som kunnat ge utrymme för lite mer lek och improvisation?

Lovisa har gjort sig ett namn som electronica- producent och har jobbat med många namnkunniga band.

Sedan några år jobbar hon mest ensam som sångerska med sin egen musik och har genom sitt samiska ursprung på senare år blivit en av dessa unga kvinnor som tar ställning i frågor som är viktiga. Med sin låt ”Mihá ja gievrra”, hennes första låt med samisk text, skapade hon sin självklara plats.

Jag var inte så förtjust i att Lovisa måste mixtra med tekniken för de elektroniska bakgrunderna mellan låtarna. Det hade varit skönt om hon fått göra sin grej på scenen utan att samtidigt vara DJ.

Hon hade en härlig röst och nyttjade den väl, det var rent och snyggt, och hennes textbehandling på svenska, engelska och nordsamiska utmärkt.

Hennes scennärvaro var tydlig och stark och hennes dans eterisk och blandning av det blev starkt berörande.……

Storsjöteatern, fredag

Lovisa Negga

Betyg: 4/5