Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luciafirande med electronica, soul och R'n'B

På luciadagen 13 december arrangeras Lucia Live på Tingshuset och på scenen står duon Systraskap och Naomi Pilgrim.

Systraskap består av Sabina Wärme från Östersund och Amanda Lindgren från Umeå. Tillsammans spelar de electronica och pop med samhällskritiska texter. Ljudbilden de levererar är elektronisk med trummor, bas, förställda röster och blåsinstrument. 2011 kom Systraskaps första EP och i våras spelades singeln "My voice is my weapon" som hade världspremiär i Musikguiden i P3. Debutalbumet beräknas komma ut i början av nästa år.

På scenen står även Naomi Pilgrim som senast besökte Östersund under endagsfestivalen Rundgång Fågelsång i våras. Sedan dess har hon hörts på bland annat Kentfest, Öyafestivalen, Malmöfestivalen, Popaganda och Way Out West.

Debutsingeln "No Gun" spreds fort och blev hyllad. Hennes självbetitlade debut-EP släpptes i februari och hon jobbar för närvarande på sitt kommande debutalbum.

Lucia Live arrangeras av Kreativ Explosion på luciadagen 13 december du du kan se både Systraskap och Naomi Pilgrim i Tingssalen på Gamla Tingshuset.

Läs mer:

"Experimentellt och finstämt på festival"

"Systraskap – två musikgenier"

"Med utstrålning och bra soulig röst"