Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn fredagskväll i länet enligt Jämtlandspolisen

Enligt polisen var det en jämförelsevis lugn fredagskväll och -natt. Men det var en del brott som hade med alkohol att göra.

Vid midnatt i Åre stoppade polis en 65-årig mans bilfärd i centrala. Han misstänks för rattfylleri. Mannen släpptes fri efter provtagning och förhör.

Några timmar senare, i Östersund, ertappades tre ungdomar med hembränt.

De misstänks inte för något brottsligt men väl den som lämnat över dunken med hembränd sprit.

I samma veva tog polisen av en pojke en halvfylld flaska med sprit, en halv flaska likör och ett par flaskor med starköl.

Också här är det langningen, att lämna över alkoholen, som är brottet.

Vid 20.30-tiden hittade polis en sovande kvinna i en park i Östersund. Hon var kraftigt berusad och fick sova ruset av sig hos polisen.

Klockan 01.18 omhändertogs en berusad man på en restaurang i Östersund, och 01.57 var det åter dags att ta hand om en man som var alltför full för att kunna ta vara på sig själva.

Även om också de hamnade i fyllecell i polishuset så är det inte brottsligt att supa sig redlös.

Däremot är det ett brott att använda narkotikapreparat, och vid 02.50-tiden i Östersund tog polisen en man i 20-årsåldern som nu är misstänkt för narkotikabrott för eget bruk.

Efter provtagning och förhör släpptes han fri.